Merve Akdemir Kurfalis uppsats prisad i ”Bengt Turner Award”

2021-10-05

IBF:s gästdoktorand Merve Akdemir Kurfali kom på andra plats i uppsatstävlingen ”Bengt Turner Award” med sin uppsats ”Socio-Spatial Strategies of Syrians in the Housing Area in Turkey”. Tävlingen arrangeras årligen till minne av IBF:s förste prefekt, den framlidne Bengt Turner. 

Merve Akdemir Kurfali är gästdoktorand vid IBF. Hon är i vanliga fall verksam vid Bilkent University i Turkiet. Hennes uppsats ”Socio-Spatial Strategies of Syrians in the Housing Area in Turkey” bygger på semistrukturerade intervjuer med syrier, lokalbefolkning och lokala experter i turkiska storstaden Gaziantep. Merve Akdemir Kurfali undersöker vilka strategier den syriska befolkningen använder sig av för att få tillgång till bostäder i Turkiet, som har en mycket mer formaliserad bostadssektor än andra av Syriens grannländer.

Vinnare av årets ”Bengt Turner Award” var Bence Kováts från Institute for Regional Studies i Ungern.

”Bengt Turner Award” arrangeras av The European Network for Housing Research (ENHR) i samband med organisationens årliga internationella konferens. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra unga forskare att skriva forskningsarbeten om bostads- och urbanrelaterade frågor kopplade till ENHR, samtidigt som den ska hedra minnet av Bengt Turner, som under många år var prefekt vid IBF och även var en av grundarna av ENHR.

Nyheter