IBFs Irene Molina på Dramaten

2018-04-17

IBFs Irene Molina skall uppträda på Dramaten i maj med Performance Lecture: Musik för en no-go zon tillsammans med America Vera-Zavala och Salla Salazar, tidigare medlem i The Latin Kings.

-Jag är ingen skådespelare och kommer inte att bli det, men det här är ett väldigt roligt sätt att kombinera vetenskaplig kunskap med konst, säger Irene Molina.

Irene Molina, professor i kulturgeografi, tar avstamp i en lägenhet i Tensta 1986 när hon var nyinflyttad och nyanländ till Sverige. Hon tar med publiken på en resa i stigmatiseringens fotspår i Stockholms förorter.

-Utifrån mina egna erfarenheter av livet i förorten och en långvarig forskningserfarenhet om förorter försöker jag förmedla för publiken att de områdena som förekommer i media som farliga och till och med no-go zoner på många sätt är helt vanliga områden där människor lever sina vanliga vardagsliv, säger Irene Molina.

Performance lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett nytt format på Dramaten och föreställningen kommer att ges vid fyra tillfällen: 8, 9, 15 och 16 maj. För mer information och biljetter:

http://www.dramaten.se/repertoar/performance-lecture-musik-for-en-no-go-zon/?selectedDate=2018-05-17

Nyheter